Links

Museums

Hooge Crater Museum

Met zijn levensgrote reconstructies van oorlogstaferelen van de eerste wereldoorlog, de uitgebreide collectie wapens, uitrustingen en foto's is dit museum een echte aanrader. Tijdens een bezoek aan de Ieperboog is het Hooge en dit unieke oorlogsmuseum een absolute must.
>> website

In Flanders Fields Museum

Het vernieuwde In Flanders Fields Museum confronteert de bezoeker met de gevolgen van den Grooten Oorlog. Het confronteert oud en jong met leven en dood in de Ieperse frontstreek.
>> website

Memorial Museum Passchendaele 1917

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passendale waarbij in 1917 in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers vielen voor slechts acht km terreinwinst.
>> website

Talbot House - Poperinge

Midden in de woelige stad openen de aalmoezeniers Philip Clayton en Neville Talbot op 11 december 1915 een 'Every Man's Club', een alternatief ontspanningsoord waar alle soldaten, zonder onderscheid van rang, welkom zijn. De bezieling waarmee Tubby zijn 'herberg' uitbaat, zal van Talbot House of 'Toc H' het bekendste soldatenhuis van het Britse leger maken.
>> website

Attracties Kinderen

Bellewaerde

Pret- & dierenpark Bellewaerde is een dag met de hele familie vol plezier, avontuur en spectaculaire ontdekkingen in een overweldigende natuur.
>> website

Conquesta

Conquesta, Indoor speeltuin te Ieper (Boezinge)
>> website

De Zonnegloed - Vleteren

De Zonnegloed te Vleteren is een Sanctuary met kinderboerderij en dierenpark met meer dan 400 dieren die nergens meer terecht konden.
>> website

Ice Mountain - Komen

Indoor ski piste.
>> website

Provinciedomein De Palingbeek

De voormalige hoeve in het Provinciaal Domein de Palingbeek werd verbouwd tot bezoekerscentrum met aandacht voor aspecten van duurzaam bouwen.
>> website

Kinderen Koning in de Westhoek!

Kinderen die met hun ouders of grootouders in de Westhoek komen logeren, worden extra in de watten gelegd. Op een speelse en leerrijke manier maken zij kennis met de streek en worden ze tot echte Westhoek KD's omgetoverd.


>> website

Activiteiten

Toerisme Ieper

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk.
>> website

Toerisme Zonnebeke


>> website

Toerisme Poperinge


>> website

Brouwerij Kazematten Ieper

De Ieperse stadsbrouwerij Kazematten is gevestigd onder de vestingen die de stad omwallen. De unieke historische Kazematten van het "Houten Paard" aan de Rijselpoort werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij.
>> website

Brouwerij St Bernardus - Watou

In de Brouwerij St. Bernard, brouwt men sinds 1946 de edele St.Bernardus bieren: donkere en blonde abdijbieren. Alle bieren zijn gebrouwen met onze eigen gist, met hop van ons eigen hopveld vlak naast de brouwerij en met mout van de beste kwaliteit.
>> website

Seizoensbrouwerij Vandewalle - Lo-Reninge

De Seizoensbrouwerij Vandewalle werd door Chris Vandewalle (brouwerijhistoricus) in 2011 officieel opgericht, bekend van de vele publicaties over het rijke brouwerijverleden in de Westhoek en Vlaanderen.
>> website

Fietsenverhuur Zonnebeke Bikes

Bij Zonnebeke Bikes kun je kwaliteitsfietsen huren waarmee je deze zaken op je eigen tempo ontdekt. Je kunt kiezen tussen dames- en herenstadsfietsen, tandems, elektrische fietsen en kinderfietsen. Ook de allerkleinsten kunnen mee dankzij het baby-mee-systeem, de fietskar en trailer.
>> website

Toerisme Westhoek

Alles wat je moet weten over; slapen, wandelen, fietsen én proeven in de mooie Westhoek!


>> website

Last Post

De Last Post, traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroeners uitgevoerd ter ere van de soldaten van het toenmalige Britse Rijk en van de geallieerden die in Wereldoorlog I in de 'Ypres Salient' gesneuveld zijn. De Last Post Association stelt zich tot doel om deze plechtigheid eeuwig in stand te houden.

Iedere avond om 20u onder de Menenpoort in Ieper.

 


>> website

Gidsen

Camalou Battlefield Tours

Camalou Battlefield Tours biedt verscheidene dagtrips en meerdaagse rondreizen aan in de Westhoek en Noord-Frankrijk. Ook gepersonaliseerde battlefield tours zijn mogelijk.
>> website

Vertelgidsen - Bellewaerts vzw

Een vertelgids tijdens je fietstocht of een uitgestippelde wandeltocht met een verteller?

Direct starten vanuit de vakantiewoning?

Bellewaerts vzw is uw partner. Vraag gerust meer info via info@hoogecrater.com


>> website